woensdag 28 november 2012

Indoor gardening

Planten in huis! Ze zuiveren de lucht, zorgen voor zuurstof en zouden ook je humeur nog verbeteren. Maar hoe zorg je ervoor dat het er ook nog een beetje leuk uitziet? Wat zijn de trends op plantengebied? Onder de noemer "indoor gardening" is het nu dus meer "binnen tuinieren". Hier zijn dan ook de idee├źn van afgeleid.


Groeperen:
Zet veel planten bij elkaar. Doe dit in je eigen stijl. Kleine of grote planten, de soort potten of in een bak, allerlei factoren bepalen hoe jouw binnentuintje eruitziet. Je kan hier verschillende tinten groen bij elkaar zetten of bloemen ertussen.. leef je uit!

Groter grootst:
Net als in de tuin kan je ook binnen een boom neerzetten. Dit zorgt echt voor een groen-statement in je huis. Vind je een boom te groot of woon je klein? Kies dan voor een enkele plant die wel zo groot als mogelijk is, dat geeft ook een groot groen gevoel.
Hang:
Hangende planten zijn al een poosje een trend. Op de kop hangende planten zijn hier een bekend onderdeel van. Hangende planten kunnen ruimte besparen en het ziet er zeker weer eens anders uit. Je kan ze namelijk verticaal groeperen.Denk wel na welke planten bij jou passen. Kan je ze goed verzorgen of ga je voor cactussen? Wil je kruidenplantjes of hou je van planten met bloemen? Het is ook zo jammer als je mooie groen na een maandje bruin is ;)


Bron: alle beelden zijn van Pinterest
Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...