woensdag 4 april 2012

Woonmodetrend Bonjour Brigitte

Woonmodetrend Bonjour Brigitte: Speels, sfeervol en sexy!
Zwoel, intiem en nostalgisch: dat is woonmodetrend Bonjour Brigitte, Parijs en de Provence uit de jaren vijftig en zestig. Met rood, roze en zalm en een mix van dessins realiseer je deze knusse, kleurige en speelse sfeer. Waan je, zoals Bardot in 1957, une Parisienne in dit retromoderne interieur met een vleugje folklore. 

Ruitjes, strepen, (retro) bloempatronen en hier en daar een grafisch dessin maken het tot een bonte en levendige eenheid. De ogenschijnlijke wanorde van kleuren en patronen is dan ook het resultaat van nauwkeurige coördinatie. Blijf trouw aan het modische kleurenpalet, warm en zoet. Bedwing jezelf vooral niet als het op dessins aankomt en ga voor een uitbundige mélange. More is More!
Hoewel je het misschien niet direct zou denken, is woonmodetrend Bonjour Brigitte ook geschikt voor kleine woningen en ruimtes. Met strepen laat je de ruimte langer, breder of hoger lijken. 
Gewaagd en persoonlijk; verzamel allerlei mooie stoffen en verwerkt ze in plaids, lakens, kussens en gordijnen. Bij een bed à la Bonjour Brigitte gebruik je de laag-over-laag techniek. Zo krijg je een knusse en kleurige slaapkamer met een bohemian sfeer, die wordt versterkt door een folkloristisch tafeltje en kitsch kandelaar. Bonne nuit!


Tips voor thuis:
Gebruik eenvoudig meubilair, oude houten stoelen en tweedehands tafeltjes worden gecombineerd met bijzondere fauteuils en designobjecten met markante vormen. 
Als accessoires gebruik je porselein, retro aardewerk, handbeschilderde borden, kitsch, bloemstillevens en borduursels: alles voor een fleurig geheel, met een folkloristische twist.
Voor het textiel geldt: Hoe meer zachte materialen hoe beter, het liefst met prachtige prints. Kies voor plaids, dekens, vloerkleden, kussens, tafellinnen en gordijnen in meerdere dessins: van bloempatronen tot strepen, ruiten en polkadots.
Bron: http://www.perscentrumwonen.nl/


Nou, dit is wel weer echt iets anders dan het witte en industriële of de zachte pasteltinten! Leuk!
Ik zou zelf ervoor kiezen om dit terug te laten komen op 1 concrete plek, ik vind bijvoorbeeld dat opgemaakte bed wel gaaf. Een hele kamer in deze stijl zou mij persoonlijk te druk zijn. Is dit jouw stijl?
Ik denk er gelijk aan dat je dit natuurlijk ook met hele andere kleuren toe kan passen.. dan is het wel niet meer helemaal "Bonjour Brigitte" maar allerlei prints in zwart wit of in verschillende tinten blauw is natuurlijk ook te gek!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...