zaterdag 25 februari 2012

Talking textiles

Circus Rug by Fernando&Humberto Campana & Tutu by Lenneke Langenhuijsen


Herbs from My Garden by Kiki van Eijk & Kawakubo by Rodrigo Almeida


Little Red Riding Hood by Laurence Couraud & Blood by Studio Job


Talking textiles is een initiatief van Lidewij Edelkoort. Ze heeft dit idee gelanceerd op de grote meubelbeurs in Milaan, het toonaangevende event op interieur gebied. Samen met jonge ontwerpers, bekende namen en musea wil ze iedereen laten weten dat textiel meer kan doen dan we denken. Zij voorspelt dan ook de terugkeer van textiel in ons interieur.
"Als een reactie op ons leven dat steeds digitaler wordt ontstaat er een verlangen naar tactiliteit en dimensie. Dit zorgt ervoor dat veel designers de rol van textiel herzien. In de nabije toekomst zien we de overweldigende terugkeer van textiel in onze interieurs. Op vloeren, wanden en meubilair in een grootse en persoonlijke manier. Deze textiel zal luid en duidelijk spreken en worden stoffen van het leven; vertellen verhalen, ontwerpen een patroon, bevorderen het welzijn en zorgen voor heropleving van de weefkunst".


Een duidelijke rol voor textiel in huis dus.. Dat is wel een aangename afwisseling met de kale en industriele tijd waar we uit komen. De designers pakken het natuurlijk altijd eerst groots en indrukwekkend op, ik ben heel benieuwd als de "mainstream merken" hiermee aan de slag gaan.
Hoe is het bij jou? Heb je veel textiel in je huis dat voor je spreekt?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...